torsdag 25 juni 2009

Cykel SM Tempo

Fan vad svårt det ska vara att ta en individuell medalj på Cykel SM då... Blev 4:a och låg 3:a en bra bit in i loppet innan jag kroknade och blev passerad av Kessiakoff. Som jag konstaterat i tidigare inlägg så är jag inte i speciellt bra form just nu och faktiskt markant sämre än i jan/feb vilket inte är ett bra tecken. Jag räddades den här gången av att det var en flack bana och att förbättringarna jag gjorde i vindtunneln inför i år verkligen hjälpte. Är betydligt snabbare per watt nu vilket gör att slutresultatet på en sån här banprofil blir helt ok ändå. Dock märks min halvdåliga form tyvärr avsevärt mer när det blir kuperat som i UK 70.3 då sittställning inte har så mycket med ekvationen att göra.
Hur som helst är ju tanken att jag ska köra Ironman Austria nästa helg. Är lite i valet och kvalet om att åka dit nu när det känns som det gör. Nu gick ju min löpning trots allt ok i England för 1.5v sedan så troligtvis åker jag iväg iaf. Förmodligen blir det då en väldigt defensiv cykling med mestadels fokus på att försöka springa bra sedan.


Jag hade den kanske coolaste följebilen åtminstonde..



Halvdålig fokus på bilden men ett bevis på att det var "en del" sidvind på banan stundtals.




söndag 14 juni 2009

UK 70.3

Ted Ås och jag drog iväg till Wimbelball/Taunton i England i fredags för att sedan ställa oss på startlinjen till UK 70.3 nu idag. En inte helt smärtfri resa blev det men det är ju snarare regel än undantag när man flyger och i synnerhet när man har med sig en cykel. Man ser samma personer som jobbar i inchekningen varje gång men de verkar alltid lika förvånade och handfallna varje gång nåt annat än en ordinär resväska ska checkas in.

Inget har varit sig likt här i England heller då det bla har varit strålande sol och högsommarvärme istället för det typiskt brittiskt kalla och regniga vädret. Samma sak på dagens tävling då jag av någon anledning hade cykeln som sämsta disciplin(nästan iaf) på en tävling vilket i princip aldrig hänt. Simmade som vanligt bra men sen på cykeln var jag extremt klen. Trodde jag hade nått botten cykelmässigt på WF för en dryg månad sedan men det här visade sig vara flera klasser värre tyvärr. Vet inte varför det går så extremt dåligt då jag, även om jag inte varit helt på topp, haft iaf ett par lovande träningspass.

Hur som helst var jag efter en rad besvikelser i år beredd att kliva av efter ett varv på cykeln och lägga ner allt som har med sport att göra för någon månad minst. Dock hade det varit lite pinsamt att bryta just vid varvningen så jag rullade klart cykeln iaf som 4:a och väl där satte jag på mig löpardojorna bara för sakens skull. Helt oförväntat kändes det då ok att springa vilket aldrig hänt i liknande situationer förut. Tappade inte mkt på någon under 17-18km på en löpbana som inte passar mig så det var trots allt positivt. Blev lite låg på energi på slutet efter lite dåligt kaloriintag under dagen och tappade några minuter där men höll min 4:e plats komfortabelt iaf.

Sammanfattningsvis inget bra lopp men kan jag få till en normal cykling med liknande sim/löp som idag kan det gå bra. Problemet är bara att jag inte har en aning om vad det är som är så markant fel med min cykling så vi får se vad som händer framöver.

måndag 8 juni 2009

Mitt i Borås triathlon

Körde Mitt i Borås triathlon i lördags för att få ett litet genrep innan UK 70.3 nästa söndag. Tyvärr var inte Colting med så det blev ingen riktig värdemätare utan istället bara ett tillfälle att träna lite växlingar, testa utrustning och få in ett halvhårt träningspass.

Tyckte själva loppet gick ok men det fattas fortfarande något. Är inte i dålig form egentligen men är lite osäker på hur jag i dagsläget kan hävda mig i ett internationellt startfält som på nästa helgs tävling.

Blir lite lugnare träning i veckan och sen på fredag iväg till ett förhoppningsvis kallt och regnigt södra Englnad inför tävlingen.