lördag 13 mars 2010

Tävlingsrapport

Det gick tyvärr inget vidare igen vilket var synd givetvis då jag verkligen behövt ett bra lopp och en positiv känsla nu.

Jag simmade bra och låg topp 4:a hela simmomentet innan löpningen till växlingen och kom ut i första gruppen på cykeln. Tyvärr cyklade vi fel och tappade ett par minuter vilket gjorde att när vi väl var på banan igen var vi 27 pers i en grupp. Det är ganska dåligt på en supersnabb platt bana då det kostar väldigt mkt att köra ifrån en såpass stor grupp under de förutsättningarna. Jag kände mig dock stark på första varvet men ville vänta att göra nåt till de sista 80-90km då folk började bli trötta. Tyvärr blev det inte så då jag inte kunde hantera värmen som steg snabbt. Brände mig ordentligt på ryggen och var rejält överhettad så jag fick släppa gruppen och bara rulla igenom sista delen och sedan jogga i mål. Har tränat för mkt i kylan i Sverige i vinter och för lite i värme för att klara av det här helt enkelt och underskattade hur varmt det verkligen är här även så här års.

torsdag 11 mars 2010

Abu Dhabi

Befinner mig sedan några dagar tillbaka i Abu Dhabi inför säsongens första tävling för min del som går nu på lördag. Det finns lite länkar till oddsen på oss som tävlar här; http://triathlete-europe.competitor.com/2010/03/09/abu-dhabi-international-triathlon-mens-odds/ och här; http://www.slowtwitch.com/Opinion/Abu_Dhabi_Odds_The_Men_1247.html Som ni kan se är det ett otroligt bra startfält som förmodligen bara matchas av Hawaii Ironman på långdistanssidan i år.

Tävlingen erbjuder också ett sällsynt inslag av glamor i triathlonvardagen med boende på 5-stjärnigt hotell och flyg i Business class. Är inte speciellt jobbigt med långflygningar faktiskt när man slipper sitta inklämnd utan att kunna röra på sig utan istället har lite eget space, ordentligt benutrymme, sköna stolar samt bra mat istället för den vanliga sörjan som brukar serveras. Dom hade tom kunnat flyga ett par timmar till på vägen hit utan att jag hade protesterat.

Uppgifter om live rapportering osv från tävlingen kan man hitta på Abu Dhabi International Triathlons twitter sida för övrigt.