söndag 25 juli 2010

Antwerp 70.3

Hade ju lite funderingar på att lägga ner säsongen efter lite motiga resultat och en trött kropp. Dock var jag anmäld och hade resorna klara till ett antal tävlingar så jag bestämde mig istället för att ta lite semester med minimal träning och sen köra tävlingarna för att se vad som hände.

Idag var det så dags för Antwerp 70.3 med ett bra startfält i form av bla Marino Vanhoenacker som gjort 7h52min på en Ironman i år, 2:an i Abu Dhabi Dirk Bockel mfl. För min del funkade vilan bra och jag kände mig ok idag vilket var en stor skillnad mot sm för 2v sedan. Fick en tillräckligt stor ledning på en inte alltför utslagsgivande cykelbana för att leda hela loppet till km 16 av 21 på det avslutande löpmomentet innan jag tappade till en 5:e plats.

Tyvärr körde jag sönder min vänstra fot rätt illa då en blåsa under foten utvecklade sig till ett stort köttsår. Fick halta runt lite drygt sista hälften av löpningen och som det ser ut nu är jag osäker på när jag kan tävla igen om det inte läker väldigt bra. Alltid är det något som händer.. (-;

söndag 11 juli 2010

Triathlon SM

Körde triathlon sm igår i Örserum vilket tyvärr blev något typ av nytt lågvattenmärke för mig i år. Blev 2:a trots allt men det var inte mycket som fungerade och Jonas Djurback vann välförtjänt.

Kanske "börjar" bli tråkigt att läsa här om alla problem jag har men tyvärr är det så det är just nu. Har som tidigare nämnt haft en del överträningsymptom senaste åren och nu börjar det bli extra påtagligt. Speciellt den här gången då jag försökte dra på lite mer träningsbelastning igen efter cykel sm vilket min kropp uppenbarligen svarade väldigt dåligt på. Som vanligt får jag extremt svårt att hålla uppe någon form av intensitet annat än korta perioder när jag är såpass sliten vilket då självklart gör det svårt att tävla ok.

Planen var annars att tävla ganska mycket nu i juli/aug/sep men det känns som det är dags att prova något drastiskt så det lutar väl åt att jag lägger ner den här säsongen och vilar. Alternativt vila/minimal träning under närmsta månaden och sen prova att köra Tristar-tävlingen i Estland jag är anmäld till och se hur jag reagerar på det. Kan vara ett intressant experiment om inte annat.