måndag 30 augusti 2010

Tjörn triathlon

Bestämde mig för en dryg vecka sedan att frångå tävlingsplaneringen en smula och ställa upp i Tjörn triathlon på halvironmandistansen nu i helgen. Hade inte direkt några förväntningar på hur det skulle gå eller så men kände för att tävla lite nu när det ändå fanns en bra tävling hyfsat nära hemifrån.

Nåväl, tävlingen flöt på helt ok också och jag vann relativt komfortabelt till slut. Har inte så mycket att tillägga angående min egen insats men det var för övrigt ett bra arrangemang på en trevlig plats som gjorde att det helt klart var värt att åka dit.






måndag 16 augusti 2010

3:a EM 70.3

Som avslutning på en serie tävlingar jag valt att köra de senaste veckorna var Ironmans Europamästerskap på 70.3-distansen.

Som sig bör var startfältet riktigt bra med Michael Raelert, Filip Ospaly, Sebastian Kienle mfl. Raelert har ju fullständigt dominerat den här distansen, på ett sätt jag aldrig upplevt förut, sedan han vann VM förra året så det var väl ganska givet att han skulle ta hem det här också med en normal dag. Även Kienle som var 2:a i Roth under 8h i år är ju givetvis svårslagen för de allra flesta. Det blev också så till slut att jag blev 3:a efter dessa vilket jag är nöjd med i det här sällskapet.

Som alltid finns det ju saker att förbättra och den här typen av cykelbana är kanske inte heller den som jag upplever som mest utslagsgivande, vilket jag hade behövt, så med det i åtanke tyckte jag det var ok. Positivt var också att löpningen funkade bra rätt av cyklingen även om jag tappade en hel del i vanlig ordning på slutet. Jag har ju inte tränat mycket de senaste 6v vilket har gjort mig fräsch i kroppen för en gångs skull, men också att jag börjar känna mig lite otränad så här i slutet av vilan vilket märktes lite under loppets sista del. Dock är ju resultatet väldigt mkt bättre än när jag är sliten så det är en svår avvägning. Möjligt att det går att hitta en bra kompromiss där till nästa säsong.

måndag 9 augusti 2010

Tristar111 Estonia

I helgen var det Estland och en tävling i den nya Tristar-serien som gällde. Det var ett relativt namnstarkt startfält som ställde upp med bla Chris Mccormack, Thomas Hellriegel, Lothar Leder och Philip Graves.

Tyvärr var det värmebölja i Estland med över 35 grader vilket var illa för mig som är helt oduglig i varmt väder. Vi startade kl 11 också så det var riktigt olidligt redan när vi startade och hela tävlingen blev rätt tuff. Fick ta det relativt lugnt på cyklingen för att inte överhettas vilket fungerade ett tag iaf. Ute på löpningen var jag dock i rätt dåligt skick och det var först efter att ha stannat några minuter och duschat av mig i en vattenspridare som jag kunde börja springa igen och rädda en 2:a plats i tävlingen i mål.

Nu vidare mot förhoppningsvis svalare tävlingar...