onsdag 23 november 2011

Coching

Som jag nämnde i föregående inlägg har jag börjat coacha. Titta in på www.bjornandersson.se för mer information eller kontakta mig på info@bjornandersson.se.

Säsongssammanfattning

Blev ju ett tag sedan uppdatering igen.. Anledningen är delvis att det inte funnits så mycket roligt att skriva om då det mesta har gått snett den här säsongen tyvärr. Som jag nämnt tidigare hände något efter Abu Dhabi och sedan dess har inte hälsan varit med mig med återkommande feberepisoder som hindrat både träning och tävling. En liten sammanfattning av allt nedan;

Efter Wildflower åkte jag hem till Sverige och sedan kort därefter till Bilbao för att köra deras tävling över halvironman-distans. Dock hade jag sedan Abu Dhabi haft feber ett par dagar varje vecka, eller som mest med två veckors mellanrum vilket nu drabbade mig till den här tävlingen vilket i sin tur medförde att jag bröt loppet.

De återkommande problemen gjorde inte direkt att formen var på topp mellan sjukdomsperioderna heller trots att jag försökte träna så gott det gick. Märktes ganska tydligt på årets cykel sm där jag körde sämre än på länge och blev 7:a på tempot. Linjet med en kombination av dålig form och lånad cykel med lite materialstrul var ingen hit det heller direkt..

Challenge Aarhus halvironman var näst på schemat strax efter. Kände direkt att det var något som inte stod rätt till under loppet och var klen och orkeslös. Trots allt hade jag en bra tendens halvvägs in i löpningen och trodde då att det fanns en liten chans att vinna. Dock föll jag igenom helt runt 14km in och tappade från 1:a till 5:e plats i mål. Dagen efter blev jag ordentligt krasslig också och hade sedan feber i 3.5 vecka i princip. När jag kollade upp det ytterligare några veckor senare visade det sig att jag var i sluttampen på en lunginflammation.

Nåväl, nästa lopp var Challenge Copenhagen över Ironman-distans. Iom att jag tränat ytterst bristfälligt hela året och hade nästan 5v helt uppehåll pga lunginflammationen borde jag här varit smart nog att inte ställa upp.. Det var jag dock inte så tänkte att jag tränar de 2 veckorna jag har på mig och ser vad som händer. Det här var också den längsta ihållande perioden jag kunnat träna sen mars. Klarade mig också ganska bra ganska länge i loppet, med ledning halvvägs in i avslutande maran, och en hyfsad trend efter att ha avhjälpt lite magproblem i början. Dock kom den bristfälliga träningen ikapp mig här och efter ha kämpat på lite till klev jag av. Jag kommer i form väldigt snabbt men 2 veckor räcker helt enkelt inte för den distansen. Tyvärr blir jag övertränad lika snabbt vilket har gjort att jag väldigt sällan hittat rätt balans för den här typen av tävlingar.

Bestämde mig sedan för att vara med på Tjörn Triathlon över en halv ironman strax efter som hade samlat ett av de bästa Svenska elitfälten på ett tag. Det var många som körde rätt passivt i början på loppet dock vilket gjorde att det blev ett tacksamt läge för mig där jag kunde vinna genom att köra på säkerhet större delen av dagen.

Säsongens största besvikelse blev ändå Ö till Ö som jag körde med Jonas Colting. Kände mig i hyfsad form veckan innan men lite småhängig innan loppet. När vi startade var det återigen något som inte stämde och efterhand kände jag mig sämre och sämre med yrsel och feberkänsla. Körde på så länge det gick vilket var 4-5h men sedan fanns det tyvärr ingen möjlighet längre. Jag kan hantera när saker går snett för mig själv ganska bra men det kändes riktigt tungt att svika en lagkamrat i det här fallet.

Det blev också säsongens sista tävling för mig. En del av er vet att jag haft "en del" strul med managers genom åren och pga det, och en del andra saker, hade jag en lite sämre sponsorsituation efter förra säsongen trots ett ganska ok år total sett. Hade därför behövt en riktigt bra säsong i år men när allt gick åt helvete från början blev det inte riktigt så. Det har medfört att jag inte har i närheten av tillräckliga sponsorer för att fortsätta nästa år och därför kommer byta inriktning. Har precis startat upp en coachingverksamhet och beroende på hur det fungerar får vi se om jag tävlar eller inte framöver.