måndag 24 augusti 2009

Timberman 70.3

Körde igår Timberman 70.3 i New Hampshire. Tävlingen är en av de största på den Amerikanska tävlingskalendern med just under 3000 deltagare på halv Ironman distansen och är ett av mina favoritlopp faktiskt. Vann också här 2006 men visste att det skulle vara omöjligt att återupprepa det i år med tanke på det läge jag är i. Startfältet var som vanligt starkt med bla Potts, Legh, Thompson, Lovato, Cigana, Tollakson etc.

Uppladdningen blev väl sisådär den här gången med en jobbig flygresa på tisdagen och sedan en 10tim lång bilresa på fredagen innan loppet. Var också otroligt trögstartad och hade min kanske sämsta simning på 5-6år tyvärr. Tappade ett par onödiga minuter där men väl ute på cykeln kände jag mig faktiskt helt ok igen. Tyvärr var det fel tävling att simma dåligt på då de hade planterat ledarbilen ungefär 10m framför ledarcyklisten vilket gjorde att det i princip var omöjligt att komma ikapp pga draghjälpen från bilen. Tog 65km att ta in de 3min på Potts i ledning och sen när det väl var gjort tog jag lika mkt på de återstående 25km så såpass stor skillnad kan det vara. Tyvärr fick jag själv inte uppleva överdrivet stor draghjälp själv då jag oturligt nog kom ikapp när den avslutande kuperade och knixiga delen av banan tog vid. Men visst låg bilen alldeles för nära även för mig på slutet.

Hur som helst gick jag ut på löpningen med en under omständigheterna ok ledning och sprang även ok i början. Dock är jag som sagt inte i tillräcklig form än för att köra igenom en halv ironman i bra intensitet i ett sånt här startfält. Att det dessutom var 32 grader varmt med 90% luftfuktighet hjälpte inte direkt mig heller och även om jag låg 2:a med 4km kvar tappade mycket på slutet och blev 6:a. Blev alltså en relativt pinsam löptid till slut men slutresultatet ändå godkänt under omständigheterna.

Positivt var dock att cyklingen fungerade bra för första gången på länge på tävling med 2h04min på 9 ganska kuperade mil och att jag kände mig fräsch i kroppen igen. Det krävs ganska lite just nu för att jag ska kunna köra markant mkt bättre så kan jag hålla mig på rätt sida överträningsgränsen framöver finns det hopp om det iaf.

måndag 10 augusti 2009

Råda triathlon 4life

Blev en ny sprinttriathlon i helgen då jag körde Råda triathlon 4life i Mölndal. Det visade sig vara en angenäm bekantskap med väldigt bra arrangerad tävling i fin miljö och med till på köpet förstklassigt käk efteråt.

Kanske inte den mest utslagsgivande cykelbanan dock då det var 5 varv med 3 vändpunkter varje gång vilket neutraliserar saker och ting en smula. Trots det lyckades jag köra ok och vann relativt komfortabelt före Jonas Colting och sedan Martin Flinta. Faktum är att det var en påtaglig uppryckning prestationsmässigt från Kalmar förra fredagen även om det fortfarande fattas en hel del.



måndag 3 augusti 2009

Kalmar mini triathlon

Har tagit semester sedan Österrike och smygstartade lite lätt med sprinttriathlonen i Kalmar nu i fredags dagen innan Järnmannen. Kul tävling med bra inramning då det var en hel del folk kring banan med svenska mått mätt. Min egen insats var väl inte så mycket att tala om egentligen. Vann trots en liten felnavigering på cyklingen och känslan på loppet var en blandning av att vara otränad samt att jag fortfarande har problem med att hålla uppe någon intensitet längre perioder.

Hur som helst påbörjar jag i och med detta en ny period med träning och tävling resten av året. Timberman 70.3 och Savageman i Usa är de första tävlingarna på schemat och sen får vi se vad som händer. Som det ser ut i dagsläget vet jag att jag definitivt behöver komma tillbaka och höja min nivå från nu radikalt för att prestera mot internationellt motstånd igen. Vet inte om det är rimligt med tanke på hur det känns och hur kort tid det är kvar till tävlingarna men har haft klart med tävlingsarrangörerna sedan länge så åker dit och försöker iaf. Blir en bra utmaning om inte annat.

Var för övrigt kvar i Kalmar och såg Björling vinna Järnmannen. Kul att se honom tillbaka efter några års problem.