måndag 27 april 2009

Nytt försök

På lördag är det dags för Wildflower triathlon och ett nytt försök för mig att få till en bra tävling. Som vanligt samlar den här tävlingen ett av de bästa startfälten inom långdistanstriathlon så det blir garanterat tufft hur det än går. Min form är helt ok faktiskt och träningen har flytit på i rätt riktning så jag har inget att skylla på där iaf. Dock brukar ju inte alltid det garantera ett bra lopp för min del tyvärr så vi får se vad som händer den här gången. Målet är helt enkelt att försöka få ihop ett ok lopp totalt sett och iom det en bra placering. Att vinna som jag gjorde för två år sedan blir nog svårt även om jag teoretiskt sett egentligen är bättre rent fysiskt.

Annars händer inte så mycket här ute. Dagarna rullar på i ganska långsam takt och det mesta är sig likt från dag till dag. Dock var jag med som gäst på ett läger i Tucson Az förra veckan vilket var ett skönt miljöombyte från en öken till en annan. Tucson ligger ungefär 85mil härifrån vilket är en sträcka jag normalt sett alltid skulle se till att transportera mig över med flyg. Colting tyckte dock att det skulle vara kul med en road trip istället så jag blev övertalad att åka bil den här gången. Nu kom ju inte han hit i slutändan ändå så jag fick en hel del kvalitetstid med mig själv på Interstate 10 istället. Lägret var annars helt ok med bra träning och som brukligt cyklade vi uppför den 43km långa stigningen upp till toppen på Mt Lemmon ett par ggr.




lördag 11 april 2009

Marijuana och graffiti

Nä, har inte bytt livsstil helt efter förra helgens debakel om nu någon misstolkade rubriken.

Man kan ju tro att det inte händer så mycket spännande i isolationen här ute i öknen.. Och det gör det verkligen inte heller så därför kan relativt små obetydliga händelser liva upp tillvaron lite smått ibland.

En sådan sak som inträffade förra veckan var att Dan träffade på ett gäng mexikaner uppe i bergen. Det här är alltså på ett numera avstängt nätverk av otillgängliga stigar som typ bara jag och Dan använder nu för tiden så bara en sån sak som att stöta på andra människor där ute får en att höja på ögonbrynen lite grann. Det visade sig att dom var i full färd med att installera ett bevattningssystem från en bäck till ett stort marijuanaplantage. Vid konfrontationen sprang mexikanerna iväg åt ett håll och Dan åt ett annat tillbaka mot bilen för att tillkalla polisen så det var ju aldrig några problem. Dock skulle ju det här kunna blivit en potentiellt sett ganska otäck situation om det varit vapen inblandade osv. Man vet ju aldrig vad som händer när folk blir konfronterade och det är väl relativt kört där ute i det läget.. Nu är dock alla spår av odlingen borta såg jag när jag sprang förbi igår och det är ju inte sannolikt att någon försöker igen här i närheten men det är ju inte utan att man är lite extra uppmärksam på löprundorna numera..

Sen är det någon som har börjat med grafitti här ute också. Förutom att det kanske inte ser så snyggt ut i för övrigt ostörd natur kan man även fundera över hur det kommer sig att någon har lagt så mycket energi på att ta sig ut och "måla" på ett ställe där ingen ser skiten. För att illustrera hur långt ute i bushen det här ligger kan man säga att jag bor mitt ute i ingenstans och därifrån är det ytterligare en halvtimmes bilfärd plus 40min löpning ut till konstverket. Måste man åka så pass långt bort från civilisationen för att pinka in sitt revir går det kanske inte så bra med klottrandet..


lördag 4 april 2009

California 70.3

Ja det här blev ju knappast det sätt jag ville inleda säsongen på heller för den delen fira min trettioårsdag som sammanföll med tävlingsdagen. Slutade på en svag 13:e plats efter en bra och komfortabel simning, en inledningsvis bra cykling och sedan en katastrofal löpning i nästintill vanlig ordning.

Cyklade riktigt bra första 35min faktiskt och helt enligt planerna effektmässigt. Tyvärr körde jag i en stor grop i vägen där och mitt styre föll ner ett antal centimeter. Efter det var väl inte cyklingen någon större succe heller egentligen även om jag kom av med runt 3min ledning. Nu spelade ju inte det så stor roll i slutändan då löpningen som sagt var under all kritik. Med ett par undantag då och då är ju det här tyvärr mer regel än undantag och jag har svårt att komma underfund med exakt vad problemet är. Jag springer ok när det bara gäller löpning och exempelvis idag kände jag mig pigg efter cyklingen men ändå går det åt helv***.. Verkar som jag är extremt dålig på att kombinera cykel/löp-momentet av någon anledning.

Hur som helst har jag några lopp kvar att göra och kommer överlägga med Dr phil för att se om det eventuellt finns några nya grepp att prova som möjligtvis kan hjälpa.

onsdag 1 april 2009

Tävlingsklar..

..är min cykel nu iaf. Hur det är med mig återstår att se..